România are potenţial mare de afaceri şi investiţii

lcDean Thompson, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA a declarat că România are potenţial mare de afaceri şi investiţii, dar sunt necesare investiţii suplimentare în infrastructură şi în educaţie.

Diplomatul american a mai spus că laudă decizia ministrului Educaţiei în exerciţiu de a suplimenta bugetul destinat educaţiei de la 4% din PIB în 2015 la 4,5% din PIB în 2016, deşi, bugetul încă este cu mult sub media de 5,4% din PIB alocată educaţiei la nivelul Uniunii Europene.

Mai important decât investiţiile în infrastructură şi decât educaţia este rolul instituţiilor guvernamentale în crearea unui mediu stabil, previzibil şi transparent pentru construirea viitoarelor afaceri. Oamenii nu vor asuma riscuri (iar băncile nu vor acorda credite) dacă nu se asigură că regulile jocului nu se vor schimba peste noapte, dacă nu vor şti că o investiţie făcută astăzi va avea timp să crească şi să prospere. Prin simplificarea procesului birocratic, România va multiplica nu doar numărul noilor proiecte de afaceri, ci şi numărul afacerilor de succes„, a mai adăugat Dean Thompson.

Acest articol a fost publicat în Politic, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s