Propunere în noul program de guvernare – interoperabilitatea bazelor de date la nivel naţional

lcÎn programul de guver­nare al lui Dacian Cioloş este inclus IT-ul, industria care a consemnat o rată explozivă de creştere în ultimii ani în special pe baza cererii externe şi care a ajuns să deţină o pondere semni­ficativă în economie, dar şi un obiectiv de amploare: interopera­bilitatea ba­zelor de date la nivel naţional.

Unificarea bazelor de date a fost specificată ca obiectiv de mai multe guverne, dar progre­sele realizate până acum au fost limitate în ciuda inves­tiţiilor semnificative realizate în informatizare de-a lungul anilor.

Programul de guver­nare mai include, la alte capitole, obiective legate de zona de IT, respectiv: „îmbu­nă­tăţirea legisla­ţiei privind achiziţiile publice, în sensul simplificării acesteia şi impunerea unei trans­parenţe totale în acordarea con­tractelor publice în administraţia centrală şi locală; introducerea sistemelor de guvernare electro­nică şi a ghişeului unic“.

Propunerile din programul de guvernare al lui Cioloş

– Realizarea interoperabilităţii la nivel naţional, coordonată cu UE pentru eficientizarea activităţilor publice în sensul oferirii de servicii digitale cetăţenilor.

Acest articol a fost publicat în IT si comunicatii, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s