Îmbunătățirea industriei producătoare de medicamente generice

pastile-ssPotrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului (MECT), companiile producătoare de medicamente generice asigură peste 8.000 de locuri de muncă în România, iar contribuția acestora la economia locală reprezintă 1,5% din PIB.

În acest sens, ministrul de resort, Mihai Tudose, a discutat cu reprezentanții Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România despre soluțiile necesare în vederea îmbunătățirii industriei locale producătoare de medicamente generice.

De asemenea, Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului dorește ca în România să funcționeze cât mai multe unități de producție de medicamente, inclusiv generice, pentru crearea unui număr cât mai mare de locuri de muncă și pentru ca bolnavii să beneficieze urgent de aceste produse la prețuri rezonabile.

În acelaşi comunicat se mai spune că Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului va susține orice propunere legislativă care respectă procedurile de autorizare pentru introducerea pe piață a medicamentelor și care va fi în concordanță cu legislația națională și europeană în acest domeniu, deoarece dorește ca populația să poată beneficia cât mai operativ de medicamentele generice pentru tratarea diferitelor boli.

Acest articol a fost publicat în Industrie, Piata muncii, Sanatate, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s