6,3 miliarde de euro din bugetul UE cheltuite nejustificat

euro-fonduri_29403500În raportul anual prezentat la Bruxelles, Curtea Europeană de Conturi a reclamat cheltuirea nejustificată a 6,3 miliarde de euro din bugetul UE în 2014, recomandând o utilizare mai flexibilă a bugetului pentru a răspunde situaţiilor de criză, cum este cea a migranţilor.

Printre fonduri cheltuite inutil, CEC citează aeroporturi subutilizate sau ajutoare distribuite în Spania pentru terenuri agricole folosite în cele din urmă ca piste de motocros.

„Nu ne putem permite să continuăm în acest fel”, a declarat preşedintele CEC, Vitor Caldeira, la prezentarea publică a raportului, subliniind că acest bilanţ anual intervine într-un moment deosebit de dificil, în care Uniunea Europeană se confruntă cu provocări majore precum criza migranţilor şi un nivel ridicat al şomajului.

Bugetul anual al UE reprezintă 1% din PIB statelor membre şi circa 2% din cheltuielile publice totale a 18 ţări din Uniune.

Acest articol a fost publicat în International, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s