Şcolile din România nu au autorizaţie privind protecția contra incendiilor

pompieri-600x399Premierul interimar Sorin Cîmpeanu, a afirmat că doar 7% din şcolile din România au autorizaţie de la pompieri. Mai exact 1.295 de şcoli din cele 19.000 sunt pregătite în cazul unui incendiu.

Cîmpeanu a explicat că procedura de autorizare pentru pază și securitate contra incendiilor „nu este nici simplă, nici rapidă și nici ieftină”. Are costuri ce se situează între 10, 12 — 15.000 de euro și durată de realizare de 6, 7, 8, 12 luni în funcție de complexitatea fiecărei clădiri, fiecărui amplasament.

La rândul său, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a precizat că sunt în desfășurare și controalele în cluburi și a atras atenția că acestea trebuie să își numere clar clienții.

De asemenea, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, întrebat câte spitale sunt fără autorizație de la pompieri, a răspuns că sunt în evaluare și săptămâna viitoare va fi făcut public acest bilanț.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Statistica si recensamant, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s