CE: 7,6 miliarde de euro pentru noi investiţii în transporturi

investmentComisia Europeană a lansat un nou apel de propuneri în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei. 7,6 miliarde de euro sunt destinaţi finanţării unor proiecte esenţiale din domeniul transporturilor, în vederea unei mai bune integrări în piaţa internă a statelor membre eligibile, inclusiv România.

Comisarul european pentru transporturi, Violeta Bule, a declarat: „Un sistem de transport eficient, inteligent şi durabil este esenţial pentru competitivitatea Europei. Prin această nouă cerere de propuneri din cadrul MIE nu vizăm numai proiecte din sectorul feroviar sau al navigaţiei, ci urmărim în acelaşi timp crearea de locuri de muncă şi stimularea creşterii economice. Atenţia acordată statelor care pot beneficia de fonduri de coeziune reflectă totodată dorinţa noastră de a asigura o mai bună interconectare în Europa şi de a avansa către o piaţă internă mai profundă„.

Finanţarea va fi acordată pe o bază concurenţială, sub formă de cofinanţare din partea UE, în urma unei evaluări şi a unei selecţii detaliate. Solicitanţii trebuie să-şi prezinte propunerile până la data de 16 februarie 2016. Rezultatul cererilor va fi publicat până în vara anului 2016.

Acest articol a fost publicat în Circulaţia pe drumurile publice, International, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s