Legea privind acordarea tichetelor sociale pentru copii din familii defavorizare, promulgată de preşedinte

lcLa 29 octombrie 2015, preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate. Potrivit actului normativ peste 100.000 de copii din familii defavorizare vor putea beneficia de tichete sociale, în valoare de 50 de lei pe lună, cu condiţia să meargă la grădiniţă. Costul anual al tichetelor sociale, suportat de la bugetul de stat prin cotele defalcate de TVA, este estimat la 39 de milioane de lei.

Legea preia, la nivel de metodologie, mecanismul programului „Fiecare Copil în Grădiniţă”, pilotat în ultimii cinci ani de Asociaţia OvidiuRo în 43 de comunităţi din România. Pe lângă acordarea tichetelor sociale, programul „Fiecare Copil în Grădiniţă” asigură rechizitele de bază necesare la grădiniţă, îmbrăcămintea şi încălţămintea acordată de două ori pe an copiilor eligibili, fructe, produse pentru igienă, formarea profesorilor şi programe de educaţie pentru sănătate, etc.

Tot în luna octombrie proiectul de lege a fost votat de plenul Camerei Deputaţilor cu 289 de voturi pentru, un vot împotrivă şi 5 abţineri. Senatul la rândul său a votat legea în iunie 2015 cu 117 voturi pentru, două abţineri şi nici unul împotrivă.

Acest articol a fost publicat în Educatie, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s