Priorităţile noului preşedinte al ANT

turismPriorităţile pe termen scurt ale mandatului noului preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea, constituie elaborarea Legii Turismului, deblocarea voucherelor de vacanţă şi legiferarea impozitului specific industriei.

Încă din prima zi a mandatului meu, am făcut o comisie care să discute cele o mie de variante ale Legii Turismului, care nu s-a făcut de şase ani. Acum trebuie să facem ce nu s-a făcut, adică să luăm toată legislaţia, să vedem tot ce este anacronic, tot ce se bate cap în cap, tot ce ar trebui să fie dar nu este, să periem din nou toată legislaţia. Să luăm toate modelele la care s-a lucrat, să reţinem ce considerăm ce este bun. După aceasta, foarte repede, să o dezbatem cu reprezentanţii mediului privat„, a precizat preşedintele ANT.

în ceea ce priveşte Legea voucherelor de vacanţă, aceasta s-a blocat, în emitenţi, dar preşedintele ANT apreciază că până la sfârşitul anului 2015 acestea vor putea fi puse la dispoziţia companiilor.

Un alt proiect pe termen mediu este cel realizat cu Institutul Naţional de Statistică privind o bază de date.

Este foarte important ca ANT să poată să ajungă să aibă, în timp, o bază statistică coerentă. O bază statistică coerentă pe baza cărora să se facă strategii coerente, sustenabile şi care să devină instrumente manageriale. Formularul hotelier trebuie clar îmbunătăţit. Nu este vina INS, toate se fac conform alocărilor financiare. Începând cu 2017, pentru că pentru 2016 deja s-a aprobat formularistica, INS va veni cu un raport de colectare care va fi completat de operatori mult mai aproape de nevoile pe care le are autoritatea şi industria„, a declara Anca Pavel-Nedea.

Acest articol a fost publicat în Turism, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s