România are nevoie de o creştere a salariilor

imageResize (1)Potrivit Angelei Filote, şeful reprezentanţei Comisiei Europene în România, CE este mai puţin optimisă decât Guvernul în ceea ce priveşte capacitatea de colectare a taxelor, în urma aplicării măsurilor de relaxare fiscală.

„Este adevărat că România are o creştere macroeconomică puternică, că s-a consolidat fiscal cu succes, în principal datorită celor trei acorduri pe care le-a avut cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială. Toate aceste realizări nu au fost atinse cu uşurinţă, au presupus eforturi uriaşe pentru ţară, pentru investitori şi pentru cetăţenii obişnuiţi. Şi nu am vrea să vedem că aceste realizări sunt subminate acum de alte tipuri de măsuri”, a declarat Şeful CE în România, la un summit adresat investitorilor străini.

Totodată, Filote susţine că populaţia României are nevoie de o creştere a salariilor, dar bazată pe competitivitate, fiind a doua cea mai săracă din UE, şi sunt necesare măsuri destinate trecerii de la un stat cu costuri scăzute la unul cu forţă de muncă cu valoare adăugată medie şi mare, fără a pierde interesul investitorilor.

Ea consideră că provocarea pentru autorităţi este să găsească un model prin care România să fie capabilă să majoreze progresiv salariile şi costurile forţei de muncă, fără să piardă din atractivitatea pentru investitorii străini.

Filote a subliniat că CE nu este împotriva relaxării fiscale, ci se arată în favoarea tuturor măsurilor, dacă sunt luate la timpul potrivit şi dacă sunt acoperite cu măsuri compensatorii corecte.

Acest articol a fost publicat în Economie, International, Salarizare, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s