Comisia pentru constituţionalitate şi libertăţi civile, înfiinţată de Senat

senatÎn cadrul şedinţei din 26 octombrie, senatorii au adoptat raportul pentru înfiinţarea Comisiei pentru constituţionalitate şi libertăţi civile, care va reprezenta Senatul la CC în cazurile de conflict, dar şi în relaţia cu oficialii europeni, în cadrul MCV.

Comisia va elabora avizele de stabilire a competenţelor privind adoptarea anumitor proiecte de lege şi propuneri legislative cu care a fost sesizat Senatul.

De asemenea, Comisia se va pronunţa, prin emiterea unui punct de vedere, asupra conflictelor de competenţă între Camerele Parlamentului.

În acelaşi timp, Comisia va monitoriza deciziile CEDO referitoarea la încălcarea Convenţiei Europene a Drepturilor Omului de către statul român, va asista la procedurile de numire a celor trei judecători din partea Senatului la CCR şi a numirii judecătorului din partea României la CEDO.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, CEDO, Drept civil, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s