România nu reuşeşte să cheltuiască banii din fonduri europene

bani-euro-romania-fonduri-europeneRomânia riscă să piardă cel puţin 7 miliarde de euro din banii alocaţi exerciţiului financiar multianual 2007 – 2013 pentru că nu a reuşit să-i cheltuiască – ceea ce înseamnă, practic, că alte ţări vor beneficia de ei, nemaivărsând la bugetul UE din contribuţia obligatorie sumele ce erau destinate României – ministrul fondurilor europene, Marius Nica, a spus că exerciţiul financiar 2014 – 2020 va fi „dureros”.

Cu o absorbţie de doar 52% din totalul fondurilor de 19 mld. euro alocate între 2007 – 2013, România este la coada clasamentului absorbţiei.

Ministrul a susţinut că, în exerciţiul 2007-2013, s-au absorbit 12,8 miliarde de euro din 19 miliarde de euro. Însă aceşti bani înseamnă şi cofinanţarea naţională (banii ajunşi la benefiari).

Până la finele lui septembrie, de la Bruxelles, României i-au fost rambursate doar 10 miliarde de euro. Cererile de rambursare înaintate Bruxellesului înseamnă doar 10,8 miliarde de euro (57% din sume).

Acest articol a fost publicat în Contabilitate, International, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s