Directiva Europeană a confiscării extinse a averilor

lcRomânia are termen până la finele anului viitor să transpună în legislația națională Directiva Europeană privind punerea sub sechestru și confiscarea bunurilor provenite din infracțiuni, a declarat europarlamentarul Monica Macovei.

Nu este nicio contradicție cu Codul Penal, practic textul de transpunere va înlocui textul din Codul Penal de astăzi care este mult mai redus. Prin urmare, transpunerea acelui text din Directiva extinsă va duce la o confiscare extinsă, la confiscarea întregii averi nejustificate a unei persoane care comite infracțiuni și nu-și justifică legal averea în raport cu venitul. Se aplică pentru toți cei care vor fi în curs de judecată, pentru cei care vor fi condamnați sau în curs de anchetă, pe baza unei hotărâri judecătorești„, a precizat Monica Macovei.

Europarlamentarul a mai subliniat că transpunerea directivei este obligatorie pentru toate statele membre ale Uniunii Europene.

Acest articol a fost publicat în International, Politic, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s