ALDE va depune o serie de amendamente la legea votului prin corespondenţă

lcCălin Popescu Tăriceanu, copreşedintele ALDE, a informat că parlamentarii ALDE vor depune o serie de amendamente la legea votului prin corespondenţă, act normativ adoptat de Senat şi aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

El a precizat că amendamentele ALDE „practic elimină cam toate prevederile greoaie şi se bazează (…) prin înscrierea prealabilă în reşedinţele ambasadelor şi consulatelor din străinătate a celor care vor să voteze cu minim 6 luni înainte de data alegerilor, urmând ca MAI şi MAE să redimensioneze secţiile de votare”.

Totodată, preşedintele Senatului a mai afirmat că „singura sarcină care le-ar reveni autorităţilor din România este să inventarieze pe cei care s-au înscris la ambasade şi la consultate şi ulterior să redimensioneze secţiile de votare în funcţie de densitatea şi de localizarea geografică a românilor din străinătate”. Tăriceanu a precizat că va discuta aceste amendamente şi cu colegii din Coaliţie.

Acesta a subliniat că prin amendamentele ALDE, legea va permite să voteze atât românilor care au un domiciliul stabil sau cvasi stabil în afara ţării, cât şi celor care sunt în trecere.

Daniel Barbu, preşedintele executiv al ALDE, a afirmat că legea votului prin corespondenţă devine „în viziunea ALDE, o lege a preînscrierii alegătorilor care nu au reşedinţa temporar sau pentru o perioadă mai lungă în România”.

De asemenea, senatorul Barbu a precizat că listele întocmite de autorităţile române vor putea fi utilizate şi de misiunile diplomatice ale României pentru „rolul lor esenţial – protejarea cetăţenilor din afara graniţelor”.

Acest articol a fost publicat în Politic, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s