România nu respectă Regulamentul UE privind lemnul

primaria-borsa-va-incepe-cu-un-nou-departament-de-tip-srl-prelucrarea-lemnului1370261413Potrivit unui raport al Curţii de Conturi Europene, România, Grecia, Ungaria şi Spania nu au pus încă pe deplin în aplicare Regulamentul UE privind lemnul, fiind posibil ca lemnul obţinut în mod ilegal să fie importat în continuare în UE prin intermediul acestor patru ţări.

Patru ţări nu au pus încă pe deplin în aplicare Regulamentul UE privind lemnul, care a fost introdus pentru a preveni pătrunderea lemnului obţinut ilegal pe piaţa UE. În condiţiile în care veriga cea mai slabă a lanţului de control determină soliditatea de ansamblu a acestuia pe piaţa unică, lemnul obţinut în mod ilegal ar putea fi importat în continuare în UE prin intermediul acestor patru ţări„, a declarat Karel Pinxten, membru al CCE.

De asemenea, o organizaţie non-guvernamentală internaţională a depus o sesizare la Biroul Federal pentru Păduri din Viena, referitor la încălcarea reglementărilor UE privind procesarea lemnului şi a cerut o investigaţie aprofundată care să vizeze companiile din România.

Acest articol a fost publicat în Protectia mediului, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s