Memorandum de cooperare între România și Ucraina în domeniul educației

Romania-Ucraina-drapele1În data de 20 octombrie, Guvernul a aprobat un Memorandum de cooperare între Ministerul Educației și Cercetării din România și instituția similară din Ucraina, pentru anii de învățământ 2015 – 2018.

Într-un comunicat al Executivului se arată că: „părțile își vor acorda, pe bază de reciprocitate, burse de studii astfel: în instituțiile de învățământ superior — până la 6 burse de studii, pentru studii universitare de licență; până la 6 burse de studii, pentru studii universitare de masterat; până la 4 burse de studii, pentru studii universitare de doctorat; până la 20 luni bursă — burse de stagiu pentru perioade de la 3 la 9 luni fiecare”.

De asemenea, România și Ucraina vor acorda burse pentru perfecționarea cunoștințelor de limbă și literatură română și respectiv de limbă și literatură ucraineană, precum și pentru participarea la cursurile de vară de limbă, literatură și civilizație română şi ucraineană.

Acest articol a fost publicat în Educatie, International, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s