Reducerea vârstei de pensionare pentru femeile care au născut cel puţin trei copii

Cate-50-de-lei-vor-primi-lunar-familiile-defavorizate-ca-sa-si-duca-copiii-la-gradinita-De reducerea vârstei de pensionare cu 1 an ar putea să beneficieze femeile care au realizat stagiul complet de cotizare şi au născut, până în 1990, cel puţin 3 copii pe care i-au crescut până la vârsta de 10 ani, sau cu 2 ani dacă au peste 4 copii. În acest sens senatorul PSD Trifor Belacurencu a inițiat un proiect de lege care se află în dezbatere la Senat.

Expunerea de motive a proiectului arată că o astfel de prevedere a fost introdusă prin ordonanţa de urgenţă nr. 49/2001, însă prin „adoptarea Legii nr. 263/2010 această prevedere a fost eliminată şi s-a creat o nedreptate şi o discriminare, deoarece femeile care au născut mai mulţi copii şi care au ieşi la pensie, în baza actului normativ mai sus menţionat, au beneficiat de aceste prevedere, iar cele care au ieşi sau care urmenază să iasă la pensie în baza Legii 263/2010 nu mai beneficiază această prevedere”.

Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială a Senatului a emis un raport favorabil, însă au propus ca articolul 55 din Legea nr. 263/2010 să aibă următorul conţinut: „femeile care au realizat stagiul complet de cotizare şi care au născut cel puţin 3 copii, şi i-au crescut până la vârsta de 16 ani, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu un an, pentru trei copii şi cu doi ani, pentru patru sau mai mulţi copii”.

Acest articol a fost publicat în Pensii, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s