Dezbatere publică privind proiectul de lege privind serviciul de transport public de călători

lcLa 13 octombrie 2015, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat în dezbatere publică proiectul de Lege privind serviciul de transport public de călători. Serviciul de transport public de călători face parte din sfera serviciilor comunitare de utilităţi publice, domeniu de activitate definit și reglementat prin Legea serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, republicată.

Proiectul de lege are ca obiectiv eliminarea inexactităților și contradicțiilor Legii nr. 92/2007 identificate în perioada de implementare, respectiv a contradicţiilor semnalate între prevederile principalelor acte normative care reglementează acest domeniu, precum și adaptarea prevederilor acesteia la schimbările intervenite după intrarea în vigoare, în scopul îmbunătăţirii modului de organizare, exploatare, gestionarea şi funcţionare a serviciului de transport public astfel încât fiecărui cetăţean să-i fie asigurat, într-o manieră performantă şi nediscriminatorie, accesul la acest serviciu public.

Prin documentul propus se redefinesc autoritățile locale competente, autoritatea de reglementare a serviciului, respectiv autoritățile de licențiere și autorizare a operatorilor, asigurându-se separarea și clarificare rolului și atribuțiilor acestora cu privire la prestarea serviciului de transport public de călători.

Acest articol a fost publicat în Circulaţia pe drumurile publice, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s