Organizarea şi desfăşurarea preşedinţiei române a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului

imagesProiectul de Hotărâre privind unele măsuri referitoare la organizarea şi desfăşurarea preşedinţiei române a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA) în perioada 2016-2017 a fost lansat, spre dezbatere publică, pe site-ul Ministerul Afacerilor Externe.

Astfel deținerea de către România a PiE IHRA în perioada 2016 – 2017 oferă posibilitatea Bucureștiului de prezentare a progreselor realizate în domeniul educației și cercetării Holocaustului din România, precum și în domeniul implementării aspectelor legale în vedere combaterii antisemitismului. În plan regional, România se va manifesta ca stat activ în promovarea asumării trecutului istoric și în transmiterea unui mesaj puternic generațiilor următoare cu privire la evitarea unei tragedii de magnitudinea Holocaustului.

Reamintim că România se află printre cele 31 state membre ale organizaţiei, şi ideea preluării preşedinţiei de către România se justifică prin faptul că România a realizat progrese importante în ultimul deceniu în privinţa asumării trecutului istoric, comemorării victimelor Holocaustului şi a demonstrat un parcurs exemplar în politica de combatere a manifestărilor anti-semite, rasiste şi xenofobe, concretizat, între altele, prin numeroase programe educaţionale desfăşurate la diverse nivele.

 

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s