Închisoare pentru infracţiunea de dispreţ pentru însemnele naţionale

downloadProiectul care prevede modificarea Codului Penal privind reintroducerea pedepselor cu închisoare de la 1 an la 3 ani pentru infracţiunea de dispreţ pentru însemnele naţionale, considerând că dezincriminarea acestor fapte poate duce şi la omiterea arborării drapelului României, a fost propus de parlamentarii PSD şi UNPR.

Astfel cei care vor săvârşi în public o faptă prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României vor putea fi pedepsiţi cu închisoarea de la 1 an la 3 ani, iar pentru cei care vor exprima dispreţ pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se va pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Iniţiatorii proiectului menţionează că: „Proiectul de lege propus vine să ofere o soluţie care corectează acest vid legislativ, reintroducând în noul Cod Penal vechile prevederi ale art 236 care stipulează clar pedepsele pentru ofensa adusă însemnelor statului”.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s