Eliminarea criteriului politic şi cel al averii şi reducea nivelul amenzilor din Legea defăimării

downloadPentru eliminarea riscurilor de „interpretare greşită” şi diminuarea cuantumului amenzilor, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că va elimina, în Camera Deputaţilor, criteriul defăimării pe criterii de apartenenţă politică şi de avere din Legea defăimării pe care a iniţiat-o.

Printr-un amendament, Dragnea a menţionat că va elimina şi criteriul privind averea, din aceleaşi considerente, astfel că el doreşte ca obiectivele legii sale să nu fie interpretate greşit, şi tocmai de aceea va cere şi diminuarea amenzilor pentru defăimare, astfel încât acestea să rămână „la nivel simbolic”.

Propunerea mai vizează înfiinţarea unui departament special în cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, dar şi obligaţia ca radioul şi televiziunea publică să includă programe de promovare a toleranţei, profesorii să urmeze cursuri pe această temă, iar unităţile de învăţământ să adopte un „plan anual pentru implementarea acţiunilor privind combaterea discriminării”.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Politic, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s