Defrişările masive ar putea fi considerate atentate la siguranţa naţională

defrisari_shutterstock_136066514_e0e90fcc69Un grup de parlamentari vrea să completeze Legea siguranţei naţionale, iar tăierile ilegale să fie considerate atentat la siguranţa statului.

Propunerea apare într-un proiect iniţiat de mai mulţi parlamentari, care consideră absolut necesară pentru România adoptarea acestor modificări la Legea siguranţei naţionale. Proiectul, a trecut deja, tacit, de Camera Deputaţilor şi va primi votul final în Senat, cu rol decizional, pentru ca defrişările ilegale să ajungă pe lista ameninţărilor la securitatea naţională.

„Este o necesitate pentru România adoptarea acestor modificări la Legea siguranţei naţionale, şi anume considerarea de vulnerabilitate la adresa siguranţei naţionale a tăierilor ilegale pe suprafeţe mai mari de un hectar şi, de asemenea, tăierea fără amenajament a pădurilor de protecţie”, a spus Lucia Varga, deputat PNL.

Autorităţile din ţară, care se confruntă cu fenomenul defrişărilor masive, spun că o astfel de lege ar putea fi singura soluţie pentru a împiedica distrugerea pădurilor.

Acest articol a fost publicat în Aparare nationala, Protectia mediului, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s