Semnarea protocolului privind predarea religiei în şcoli

descărcareMinisterul Educației, Biserica Creștină după Evanghelie din România – Uniunea Bisericilor Creștine după Evanghelie (BCER-UBCE) și Secretariatul de Stat pentru Culte au semnat un protocol de colaborare, care vizează predarea religiei în școli.

Protocolul se referă la predarea disciplinei religie în învățământul preuniversitar de stat, precum și la organizarea învățământului teologic creștin după Evanghelie – preuniversitar și universitar.

„Documentul a fost semnat de ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, preşedintele UBCE, Virgil Achihai, şi Secretarul de Stat pentru Culte, Victor Opaschi. Protocolul este similar în materie de prevederi, drepturi şi obligaţii cu cele semnate de Ministerul Educaţiei şi Secretariatul de Stat pentru Culte cu Biserica Ortodoxă Română (2014), Sinodul Bisericii Reformate din România, Biserica Unitariană din Transilvania şi cultul romano-catolic de limbă română, cultul romano-catolic de limbă maghiară şi greco-catolic, respectiv Episcopia Evanghelică Lutherană Cluj (2015). În spiritul deschiderii şi al angajamentelor asumate public, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice va semna parteneriate de colaborare în domeniul învăţământului cu toţi reprezentanţii cultelor oficial recunoscute în România”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Educatie, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s