Reexaminarea legii pensiilor parlamentarilor, amânată

parlamentÎn şedinţa din 6 octombrie, plenul Parlamentului a decis retrimiterea la comisie, pentru două săptămâni, a raportului la proiectul de lege privind pensiile parlamentarilor.

Propunerea de retrimitere la comisie a legii pensiilor a fost votată cu 269 voturi „pentru”, 142 „împotrivă” şi 13 abţineri.

Retrimiterea la comise a raportului a fost propusă de liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu, care a cerut ca raportul să fie modificat în sensul ca parlamentarii care vor beneficia de pensii parlamentare să aibă mimin un mandat şi nu un an, cum este în prezent în raport.

Deputatul PSD, Anghel Stanciu, a criticat propunerea de retrimitere a raportului la comisie, arătând că se doreşte ca o „lege europeană” să fie respinsă.

Resping această propunere. Trebuie motivată retriminterea. Nu putem să ne jucăm cu această lege. Trebuie tăiată coada câinelui, nu putem accepta ca o lege europeană să fie respinsă din motive populiste, politicianiste. Luaţi-vă soarta în mâini, altfel, vom avea un Parlament manipulabil„, a declarat Stanciu.

Proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, deşi aprobat săptămâna trecută de către senatorii şi deputaţii din Comisia pentru Statut, va fi retrimis acestora pentru noi modificări, a decis conducerea celor două Camere ale Parlamentului.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s