Proiect privind înfiinţarea unui Registru Electronic Naţional al Lucrărilor Ştiinţifice

computerPotrivit deputatului PSD Mihai Sturzu, la Parlament a fost depus un proiect privind înfiinţarea unui Registru Electronic Naţional al Lucrărilor Ştiinţifice.

Astfel, proiectul prevede înfiinţarea unui Registru Electronic Naţional al Lucrărilor Ştiinţifice, care să fie depozitarul în format electronic al lucrărilor ştiinţifice, adică teze de doctorat, de masterat, de licenţă, analize cu caracter ştiinţific, realizate în unităţile de învăţământ superior, institutele şi centrele de cercetare finanţate din fonduri publice, precum şi cele realizate în cadrul proiectelor de cercetare finanţate parţial sau în întregime din fonduri publice.

Mihai Sturzu, a precizat că adoptarea legii va duce la depistarea potenţialelor cazuri de plagiat şi va pune bazele unui sistem electronic transparent, care să ofere tinerilor oportunitatea de a studia.

Potrivit proiectului, Registrul va funcţiona în cadrul Bibliotecii Naţionale a României, care nu va solicita niciun fel de taxe pentru depozitarea sau procesarea lucrărilor ştiinţifice.

De asemenea, Biblioteca Naţională va realiza şi administra platforma electronică online a Registrului, şi va oferi acces liber şi gratuit la lucrările pentru care nu există restricţii de acces.

Acest articol a fost publicat în Educatie, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s