Senatul critică măsurile CE privind criza migraţiei

ungarn_29518500Senatul României îşi exprimă dezacordul faţă de mecanismele obligatorii de relocare a migranţilor, care nu țin cont de posibilitățile fiecărui stat membru. Într-o declarație adoptată pe 28 septembrie, care va fi transmisă instituţiilor europene, senatorii afirmă că măsurile dispuse de Bruxelles nu rezolvă problema, ba mai mult, au creat, deja, un efect advers, de stimulare a migraţiei.

De asemenea, senatorii consideră că este esenţial ca accentul să fie pus asupra principalelor cauze care generează fenomenul migraţionist şi asupra stabilirii unei cooperări mai eficiente între UE şi ţările terţe.

În document se mai precizează că „România acţionează deja ca stat membru Schengen, fie că vorbim despre securizarea graniţelor UE sau folosirea sistemului SIS şi implicarea în operaţiuni FRONTEX sau de trimiterea unor ofiţeri români de poliţie în alte state membre pentru a participa la misiunii temporar în afara graniţelor ţării, în ciuda faptului că nu a fost luată nicio decizie în sensul eliminării controalelor la frontierele interne”.

Documentul a fost elaborat în urma audierii reprezentanţilor Guvernului în domeniul afacerilor interne şi politicii externe, urmând să fie publicat în Monitorul Oficial şi transmis instituţiilor europene.

Acest articol a fost publicat în International, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s