Înscrieri în Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor

lcConform unui anunţ recent al Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, întreprinzătorii debutanţi în afaceri se mai pot înscrie în Programul SRL-D până la sfârşitul zilei.

Procedura de implementare pentru schema de minimis din cadrul Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri (Programul SRL-D) este prevăzută în Ordinul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri nr. 1009/2015, publicat în Monitorul Oficial, nr. 666 şi 666 bis din 2 septembrie 2015.

Astfel, prin intermediul Programului SRL-D, întreprinzătorii debutanţi în afaceri pot beneficia de finanţare nerambursabilă, pentru planurile de afaceri, de maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar de cel mult 44.821 de lei pentru fiecare beneficiar. Totodată, este necesară o contribuţie proprie sau un credit bancar de minimum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile.

De asemenea, schema de minimis este valabilă pentru toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale ţării. Pentru anul 2015, bugetul alocat este de 19,3 milioane de lei, evaluându-se că vor exista cel puţin 430 de beneficiari.

Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar, IMM și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s