Programul pentru finanţarea tinerilor antreprenori, modificat

ccProgramul pentru finanţarea tinerilor antreprenori are anul acesta un buget cu circa 2 milioane de lei mai mic faţă de bugetul din 2014. La fel şi condiţii de acordare s-au schimbat, astfel încât, tinerilor antreprenori care vor să obţină 10.000 de euro de la stat este acum mai dificil decât în ceilalţi ani.

Executivul a modificat regulile programului, prin urmare, perioada de implementare a planului de afaceri este de 30 de zile. De asemenea, antreprenorii trebuie să vină de la început cu cei 10.000 de euro partea statului, plus 10.000 de euro partea proprie, la care se adaugă TVA, ca abia mai apoi să le fie acordată finanţarea prin program.

Florin Jianu, fostul ministru al IMM-urilor a delarat că timpul scurt de implementare a ideilor de afaceri va pune piedici multor tineri.

Unele dintre cheltuieli eligibile devin inutile – cum sunt salariile, nu poţi să raportezi nici măcar o lună de salarii, pentru că luna se plăteşte în luna următoare, deci nici măcar nu poţi să vii la rambursare cu o lună de salarii”, a precizat Florin Jianu.

Acest articol a fost publicat în IMM, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s