Adoptarea a peste 95% din totalul programelor operaționale pentru perioada de finanțare 2014 – 2020

descărcare (37)Comisarul pentru politică regională, Corina Crețu, a participat la Strasbourg, în sesiunea plenară a Parlamentului European (PE), la dezbaterea comună pe marginea a două rapoarte ale acestuia. Unul dintre acestea analizează contribuția politicii de coeziune la „Investițiile în ocuparea forței de muncă și creșterea economică”, iar cel de-al doilea face referire la dimensiunea urbană a politicii regionale.

Cu prilejul acestei ocazii, comisarul european a menţionat adoptarea a peste 95% din totalul programelor operaționale pentru perioada de finanțare 2014 – 2020.

Aceasta a mai subliniat că pentru ca fondurile europene să fie mai ușor accesibile potențialilor beneficiari, procesul de simplificare a procedurilor trebuie continuat.

Totodată, o altă provocare care trebuie să rămână o prioritate pentru UE este reprezentată de șomajul în rândul tinerilor.

„Peste 26 milioane de cetățeni europeni nu au un loc de muncă, în special tineri. Datorită programelor noastre, și a Inițiativei de Angajare a Tinerilor, pe care am reușit să o dezvoltăm datorită determinării Parlamentului European, mulți tineri își vor găsi un loc de muncă în următorii ani”, a afirmat comisarul european.

Referitor la politica urbană, Corina Crețu a precizat că cel puțin 80 de miliarde de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională vor fi investiți direct sau indirect în zonele urbane. În acelaşi timp, 15 miliarde de euro din această sumă urmează să fie administrați de autoritățile locale, în cadrul strategiilor de dezvoltare urbană durabilă.

Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar, Piata muncii, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s