Fermierii propun o lege a etichetării produselor din lapte

imagesPropunerea ca laptele şi produsele din lapte să poarte etichete pe care să apară clar elemente privind conţinutul lor, a fost înaintată de către crescătorii de bovine la Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor.

Astfel se propune ca pe etichetă să apară elemente foarte clare, iar pentru laptele produs şi colectat în România să se pună eticheta de ‘lapte românesc’, lucru ce permite legislaţia europeană. Pentru celelalte produse pe etichetă să scrie ţara de origine a laptelui, cantitatea de lapte proaspăt, lapte crud, care există în produsul respectiv, procentul de lapte reconstituit din lapte praf şi procentul de altceva decât lapte.

Preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine, Claudiu Frânc, a menționat că fermierii vând laptele la un preţ foarte mic, ceea ce duce la falimentul unora dintre ei, iar acelaşi lapte ajunge pe rafturile magazinelor la un preţ mult mai mare.

Vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură Valeriu Steriu, a declarat că în urma discuţiilor cu fermierii vor putea să identifice soluţii pe care membrii comisiei să le adopte în plan legislativ care să vină în sprijinul fermierilor.

Acest articol a fost publicat în Protectia consumatorului, Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s