Temele mesajului pe care preşedintele României doreşte să le adreseze Parlamentului

klaus-iohannis3În şedinţa reunită a celor două Camere din data de 16 septembrie, preşedintele Klaus Iohannis a solicitat să se adreseze Parlamentului, în conformitate cu prevederile articolului 88 din Constituţia României, un mesaj.

Printre temele mesajului, se enumeră temele precum ca votul prin corespondenţă, dar şi un cod al incompatibilităţilor. În acest sens preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Șeful statului a declarat că: „Asigurarea şi promovarea drepturilor românilor din afara graniţelor, legate de statutul, de rădăcinile materiale şi spirituale, de rolul participativ, rămân o datorie fundamentală pentru România. Un astfel de drept este cel de vot. Am spus-o şi o repet, pentru că nu vreau să uităm ce s-a întâmplat: situaţii precum cea din noiembrie 2014 nu au voie să se repete. Reamintesc că anul 2016 este unul electoral şi vreau să fac încă de pe acum un apel la responsabilizarea tuturor celor implicaţi în organizarea şi buna desfăşurare a acestui exerciţiu electoral. Procesul va fi mult facilitat de introducerea votului prin corespondenţă. Sper ca actorii politici să ajungă la o înţelegere şi să îşi respecte promisiunea pe care au făcut-o românilor din străinătate în acest sens”.

Acest articol a fost publicat în Politic, Ştiri și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s