CNA a avizat nefavorabil un proiect privind crearea unui Fond Audiovizual din bani de la cablişti

lcUn proiect de lege care prevede crearea unui Fond Audiovizual din bani de la cablişti a fost avizat nefavorabil de CNA.

Astfel, propunerea legislativă de modificare şi completare a Legii audiovizualului, iniţiată de senatorul PNL Emil-Marius Paşcan, prevede constituirea unui Fond Audiovizual prin colectarea anuală a unei contribuţii de 5% din veniturile realizate de distribuitorii care retransmit servicii de programe de televiziune prin reţele de comunicaţii electronice prin cablu, bani care urmau să fie folosiţi pentru asigurarea libertăţii de informare, a informării corecte şi obiective a publicului ș.a.

Însă, întrucât Guvernul a decis în luna iunie, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, să instituie o altă formă de sprijin în audiovizual, respectiv operatorii din audiovizual vor beneficia de ajutor de stat de 15 milioane de euro, bani care vor fi alocaţi, din bugetul de stat cu încadrarea în sumele aprobate prin legile bugetare anuale, respectiv prin legile de rectificare bugetară, în vederea susţinerii operatorilor economici din domeniul audiovizual care produc şi difuzează emisiuni informativ cultural educative, CNA a decis să avizeze nefavorabil proiectul de Lege.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s