Procedura pentru informarea călătorilor privind introducerea produselor de origine animală provenite din țări terțe

lcAutoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Procedurii pentru informarea călătorilor privind introducerea pe teritoriul României a produselor de origine animală care sunt destinate consumului personal sau care fac obiectul unor transporturi mici, către persoane private în colete poștale provenite din țări terțe, precum și pentru asigurarea supervizării și a trasabilității acestor produse în situația reținerii, confiscării, transportului și distrugerii.

Astfel, potrivit proiectului, produsele de origine animală a căror introducere în Uniunea Europeană, prin intermediul bagajelor călătorilor și al coletelor poștale sosite din țări terțe, este interzisă, sunt prevăzute în Partea 1 a Anexei la Regulamentul (CE) nr. 206/2009 al Comisiei din 5 martie 2009 privind introducerea în Comunitate a transporturilor personale cu produse de origine animală și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 136/2004.

Administratorii punctelor de trecere a frontierei de stat vor pune la dispoziţia Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor spațiile necesare depozitării containerelor pentru produse de origine animală reținute de către autoritatea vamală din bagajele călătorilor sosiți din ţări terţe.

Preluarea spaţiilor se va realiza în baza unui contract de comodat, realizat între Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor și instituțiile publice de stat sau regii autonome responsabile de administrarea punctelor de trecere a frontierei de stat din România. Fiecare spațiu va fi dotat cu un container în care în vor fi depozitate temporar produsele de origine animală reținute de către autoritatea vamală din bagajele călătorilor sosiți din ţări terţe, până la transportarea acestora la unitatea autorizată de incinerare, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Acest articol a fost publicat în Sanatate, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s