Ministrul Sănătăţii: Vrem să punem punct unui sistem care nu a funcționat

ccMinistrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a afirmat că ceea ce se dorește prin eventuala fiscalizare a ‘atențiilor’ oferite medicilor este să se pună punct unui sistem care nu a funcționat nici în avantajul doctorilor, nici în cea a pacientului.

Acesta a menţionat că legea pacientului, care se află în acest moment în dezbatere parlamentară, nu a fost inițiată pentru a leza drepturile acestora, ci dimpotrivă, dar trebuie să se discute și despre drepturile și obligațiile personalului medical.

„Nu trebuie să ne ferim să discutăm și cu pacienții, dar și cu medicii și cu administratorii sistemului. Ei (n.r. — pacienții) pot depune orice amendament, pot veni la discuții și tocmai de aceea toată luna septembrie vom face discuții pe acest aspect și le garantăm că sensul acestei inițiative nu este în a leza în vreun fel drepturile pacientului. Trebuie, însă, să vorbim și de drepturile și obligațiile personalului medical, drepturile și obligațiile pacientului și cred că atunci vom reuși să facem un sistem cu ceea ce vedem în afară”, a precizat Bănicioiu.

Ministrul Sănătății a mai subliniat că această lege statuează o procedură prezentă în foarte multe state europene.

În context, Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, a afirmat că urmează să se întâlnească cu ministrul Sănătății și cu reprezentanții Colegiului Medicilor pentru a găsi o formulă referitor la protejarea profesiei de medic.

Acest articol a fost publicat în Sanatate, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s