Sindicatele din educaţie solicită majorări salariale şi în învăţământ

salariulFederaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” solicită ca şi angajaţii din învăţământ să beneficieze de majorări de salarii ca şi în cazul deciziei majorării salariilor din sănătate.

În toate discursurile publice reprezentanţii Guvernului au declarat că educaţia şi sănătatea vor fi prioritare. (…) Considerăm că trebuie, în regim de urgenţă, finalizate discuţiile privind proiectul Legii salarizării bugetarilor, astfel încât de la 1 octombrie a.c., şi angajaţii din învăţământ să beneficieze de majorări în concordanţă cu importanţa activităţii prestate. În condiţiile în care observăm că anumite categorii de salariaţi precum demnitarii, parlamentarii şi funcţionarii din aparatul central al Guvernului şi al preşedinţiei sunt favorizate, ne întrebăm care sunt de fapt priorităţile politicienilor„, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE „Spiru Haret”.

De asemenea, Federaţia avertizează că majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora nemulţumeşte angajaţii din învăţământ, iar acest fapt poate conduce la posibile acţiuni de protest cu ocazia începerii noului an şcolar.

Potrivit premierului Victor Ponta, de la 1 octombrie poate fi aplicată o creştere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul medical, iar pentru şedinţa de Guvern din 26 august, a mai precizat premierul, se va pregăti atât o ordonanţă de urgenţă privind majorarea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar, cât şi un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor.

Acest articol a fost publicat în Educatie, Salarizare, Sanatate, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s