Ministerul Educaţiei va recunoaşte diplome obţinute după studii neautorizate – Proiect

descărcare (27)Potrivit unui proiect de ordonanţă de guvern publicat pe site-ul instituţiei, Ministerului Educației va recunoaşte diplomele a peste 70 de mii de absolvenţi care au finisat studii neautorizate. În cea mai mare parte sunt absolvenţi ai Universităţii „Spiru Haret”, iar decizia vine ca urmare a numeroaselor procese pierdute în ultimii ani de stat.

Ministerul Educaţiei a pierdut 7.400 de procese şi mai are pe rol încă 2.300 din partea a peste 47 de mii de absolvenţi.

Prin proiectul de ordonanţă menţionat, toate diplomele acestor absolvenţi înmatriculați până în anul universitar 2014 – 2015 inclusiv vor fi recunoscute.

Totodată, actul normativ prevede şi că universităţile care înmatriculează studenţi peste capacitatea maximă, ori la programe de studii neautorizate, se sancţionează cu plata integrală către stat a contravalorii taxelor de şcolarizare. Beneficiari ai acestor ordonanţe sunt cei care au absolvit forme de învăţământ şi programe neautorizate sau neacreditate şi cei care au fost înmatriculaţi peste cifra de şcolarizare.

Acest articol a fost publicat în Educatie, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s