Un om de afaceri clujean a fost trimis în judecată pentru corupţie

coruptieOmul de afaceri Călin Mitică, care controla acționariatul SC Remarul 16 Februarie SA Cluj-Napoca şi SC Transferoviar Grup SA Cluj-Napoca, alături de alte zece persoane printre care foști directori din CFR, a fost trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție.

Potrivit DNA, omul de afaceri Călin Mitică este trimis în judecată sub control judiciar pentru dare de mită, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu, complicitate la dare de mită, complicitate la spălare de bani, toate în formă continuată, şi complicitate la cumpărare de influenţă.

Conform rechizitoriului, în perioada 28 ianuarie 2013 – 16 iunie 2014, Călin Mitică a dispus remiterea cu titlu de mită, în 12 tranşe succesive, a sumei de 414.392 lei lui Teodor Alexandru Gavriş, şef Serviciu Automotoare şi ulterior, director de tracţiune în cadrul SNTFC CFR Călători SA, pentru ca acesta din urmă să sprijine interesele de afaceri ale SC Remarul 16 Februarie, astfel încât să obţină contractele de servicii revizie la mai multe automotoare în valoare de peste 220 de milioane de lei.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Curat murdar, Drept penal, Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s