Director din CFR, acuzat de corupţie, deoarece făcea presiuni către o angajată pentru a încălca legea

dnaÎn rechizitoriul DNA se arată că unul dintre directorii din cadrul CFR trimiși în judecată de procurorii DNA într-un dosar de corupție a amenințat-o pe una dintre angajatele CFR care se opuneau inițiativelor reprezentanților SC Remarul 16 Februarie SA.

Şef al Serviciului Recepție Material Rulant Cluj din cadrul SNTFC CFR Călători SA, Dorina Felicia Leoveanu le-a declarat procurorilor că Teodor Alexandru Gavriș, șeful Direcției tracțiune în cadrul CFR Călători SA, a supus-o unor presiuni, după ce aceasta, în încercarea de a-și îndeplini corect sarcinile de serviciu, a afectat activitatea unei societăți comerciale controlată de omul de afaceri Călin Mitică, respectiv SC Remarul 16 Februarie SA.

Felicia Leoveanu declară că „Presiuni similare asupra mea au fost exercitate și de către Gavriș Teodor Alexandru, în perioada mai — iunie 2014, aferent contractului de revizie R7 la automotoarele Desiro SR 20 D, reparații grup Power pack. Am solicitat, în scris, clarificări la conducerea SNTFC CFR Călători București, dacă trebuie înlocuite sau reparate piesele la instalația de răcire. La câteva zile, am fost sunată la telefon de către Gavriș Teodor Alexandru și, pe un ton ridicat, mi-a reproșat că de ce am trimis solicitarea, fără să-l consult anterior… I-am comunicat că vreau să-mi respect sarcinile de serviciu, context în care acesta mi-a interzis să mai am astfel de inițiative în viitor„.

Reprezentanții SC Remarul 16 Februarie SA au fost nemulțumiți cu privire la faptul că martora Leoveanu Dorina Felicia a dorit să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu în mod corect. Din probele aflate la dosar rezultă că aceasta a sesizat mai multe neconformități legate de activitatea SC Remarul 16 Februarie SA, iar demersurile ei au întârziat facturarea lucrărilor.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Curat murdar, Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s