Comisia Europeană a aprobat extinderea ajutoarelor destinate agricultorilor europeni

produse bioPentru atenuarea consecințelor embargoului impus de Rusia în cazul importurilor de produse agroalimentare din Uniunea Europeană, Comisia Europeană a aprobat extinderea, până în iunie 2016, a ajutoarelor destinate agricultorilor europeni.

Comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, a declarat că măsurile de sprijin „au jucat un rol important pentru atenuarea consecințelor deciziei Moscovei” pentru produsele europene, de aceea „este necesar să se continue cu măsurile de securitate pentru a oferi garanții producătorilor de legume, fructe și produse lactate, care se confruntă cu o situație dificilă din cauza embargoului„.

Astfel, măsurile pentru sectorul de lactate vor consta în achiziții publice și ajutor pentru depozitare privată, atât a untului, cât și a laptelui praf degresat.

De asemenea, în ceea ce privește legumele și fructele, CE a propus extinderea, până la 30 iunie 2016, a măsurilor ce au expirat în 30 iunie 2015, care constau în preluarea acestor produse pentru libera distribuție de către organizațiile de caritate sau pentru alte scopuri, precum hrana animalelor, compost sau distilare.

Acest articol a fost publicat în Agricultura, International, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s