Pedepsele pentru ultraj vor fi majorate

politisti_politisti_2Ministerul Afacerilor Interne a elaborat, la iniţiativa ministrului Gabriel Oprea, un proiect de modificare a două articole din Codul Penal, respectiv articolul 257 – Ultrajul şi articolul 279 – Ultrajul judiciar, prin care să fie majorate cu două treimi pedepsele pentru ultraj comis asupra poliţiştilor, jandarmilor sau magistraţilor, precum şi asupra altor funcţionari publici.

Proiectul de lege propune ca faptele de ultraj comise asupra unui poliţist, jandarm, procuror sau judecător aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii să fie sancţionate cu pedeapsa prevăzută de lege, ale cărei limite se majorează cu două treimi.

Totodată, proiectul de modificare include majorarea pedepselor pentru faptele de ultraj care au ca victime celelalte categorii de funcţionari publici care îndeplinesc funcţii ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

Proiectul a fost înaintat Ministerului Justiţiei, pentru avizare.

Acest articol a fost publicat în Drept penal, Ordine si liniste publica, Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s