CE a închis procedura demarată împotriva ANAF privind întârzierile în rambursarea TVA

ccPreședintele Agenţiei Naţionale de Administrare fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu, a anunţat că Comisia Europeană (CE) a închis procedura demarată împotriva ANAF privind neîndeplinirea obligațiilor cu privire la practica administrativă de a nu soluționa un număr important de deconturi de TVA într-un termen rezonabil.

Decizia oficialilor europeni reprezintă un prim pas în reducerea perioadei de rambursare a TVA. Dacă anterior ANAF a redus termenele medii de soluționare a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare de la 180 la cca 60 de zile, acum îşi propune să ajungă la perioada de maximum 15 zile.

Potrivit datelor prezentate de Gelu Ștefan Diaconu la sfârşitul lunii iunie s-au înregistrat circa 14.647 de deconturi cu sume negative de TVA, în valoare de 4,5 miliarde lei, 46% dintre acestea, în valoare de 2,1 miliarde lei, având termenul legal depăşit.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, International, Taxe si impozite, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s