Companiile care nu angajează persoane cu dizabilităţi sunt penalizate

dezabilFirmele cu peste 50 de angajați sunt obligate, prin lege, să angajeze persoane cu dizabilități, în caz contrar sunt  penalizate cu sume consistente.

Conform legislaţiei, 4% din forța de muncă a companiilor care au peste 50 de angajaţi trebuie să aparțină categoriei dezavantajate și vulnerabile.

În cazul în care firmele nu pot angaja persoane cu dizabilități, sunt  penalizate, fiind obligate să plătească lunar către bugetul statului o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţită cu numărul de locuri de muncă pentru care ar fi trebuit să angajeze persoane cu handicap.

Firma va plăti 525 de lei la stat dacă dintre cei 51 de angajați ai unei societăți comerciale niciunul nu este o persoană cu dizabilități.

O soluţie pentru companii este să apeleze la unităţi protejate, conform Legii 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap.

Acest articol a fost publicat în Domeniul muncii - asigurari sociale - pensii, Legislatia muncii, Piata muncii, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s