Codul Fiscal ar putea fi trimis spre reexaminare Parlamentului

codul-fiscalÎn data de 13 iulie, liderii coaliţiei de guvernare au luat în discuţie posibilitatea ca preşedintele Klaus Iohannis să trimită Codul Fiscal spre reexaminare Parlamentului, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, fiind rezervat cu privire la convocarea unei sesiuni parlamentare de urgenţă în acest scop.

De asemenea, Tăriceanu a adăugat că s-a întalnit cu o serie de reprezentanţi ai mediului de afaceri, care i-au transmis că aşteaptă cu nerăbdare să fie promulgat Codul Fiscal.

Proiectul privind noul Cod Fiscal, care urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016 şi care include, printre altele, reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 19%, eliminarea supraacvizei la carburanţi şi a taxei pe stâlp, plus reducerea impozitului pe dividend la 5%, a fost aprobat de Parlament la 24 iunie şi a fost trimis ulterior spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

Până la momentul de faţă, şeful statului nu a promulgat Legea privind Codul Fiscal şi, conform Constituţiei, „promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire. Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii”.

Acest articol a fost publicat în Fiscalitate - taxe si impozite, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s