Platforma STEGN a BRM

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPotrivit unui comunicat de presă, Bursa Română de Mărfuri a lansat Platforma STEGN (Sistem de Tranzacţionare Electronică Gaze Naturale) pentru a se potrivi în proporţie de sută la sută nevoilor unei pieţe libere, concurenţiale, dar şi cerinţelor legislaţiei specifice pieţei de energie.

Venind în întâmpinarea eforturilor SNTGN Transgaz SA de a pune în aplicare măsurile prevăzute în Regulamentul european, cu efect asupra creşterii nivelului de lichiditate a pieţei angro de gaze pe termen scurt, BRM informează, şi pe această cale, că deţine o platformă electronică de tranzacţionare a gazelor naturale destinată inclusiv produselor standardizate pe termen scurt. Prin urmare are capabilitatea de a procesa, în timp real, şi oferte de vânzare – cumpărare pentru volume de gaze care pot face obiectul dezechilibrelor în Sistemul Naţional de Transport„, se arată în comunicat.

Platforma STEGN, un produs conceput şi realizat de echipa de specialişti ai BRM, este o aplicaţie informatică modernă, complexă şi robustă, foarte uşor de utilizat şi a fost astfel concepută încât să se adapteze nevoilor pieţei libere, deci competiţiei, dar şi cerinţelor legislaţiei specifice pieţei de energie.

BRM este o companie privată de interes public, înfiinţată în noiembrie 1992, prima sedinţă de tranzacţionare având loc la 10 decembrie 1992.

Acest articol a fost publicat în Industrie, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s