20 de ani de la ratificarea Convenţiei-cadru privind protecţia minorităţilor naţionale

minoritati-juridic

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că România a putut crea un adevărat model de interacţiune între majoritate şi minoritate, care pune în valoare diversitatea culturală.

În data de 8 iulie, ministrul a fost prezent la Timişoara, unde a avut loc conferinţa pe tema „Minorităţile etnice în Europa – provocări şi perspective”, eveniment organizat de reprezentanţa din România a Fundaţiei Konrad Adenauer, Ambasada Republicii Federale Germania la Bucureşti şi de Forumul Democrat al Germanilor din România, prilej cu care s-au sărbătorit 20 de ani de la adoptarea şi ratificarea de către România a Convenţiei-cadru privind protecţia minorităţilor naţionale a Consiliului Europei.

România a fost primul stat care a ratificat Convenţia-cadru privind protecţia minorităţilor naţionale, un instrument extrem de important pe plan european privind protecţia persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale.

 

Acest articol a fost publicat în Cultura, Eveniment, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s