Marius Vlădoianu, acuzat de trafic de influenţă şi şantaj

dezincriminareaMarius Vlădoianu, fostul procuror de la Parchetul Tribunalului Dolj, acuzat de trafic de influenţă şi şantaj, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv.

Un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie arată că Vlădoianu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, beneficiind de ajutorul unei alte persoane, în perioada iulie 2012 – septembrie 2013 a pretins de la un martor denunţător aproximativ 7.000 de euro şi un comision de 20% din valoarea unui contract sau 20% din suprafaţa unui teren aflat în litigiu, pentru a-şi exercita influenţa asupra magistraţilor judecători, astfel încât persoana denunţătoare să obţină o hotărâre favorabilă într-o cauză civilă privind reconstituirea dreptului de proprietate, aflată în recurs, iar pe de altă parte, pentru a-i facilita o executare silită.

De asemenea, în perioada iunie 2014 – februarie 2015, pentru a obţine peste un milion de lei necesari acoperirii prejudiciului stabilit de organele fiscale într-un dosar ce viza o societate comercială în care persoana de legătură şi soţia procurorului aveau interes, Vlădoianu, beneficiind de ajutorul aceleiaşi persoane, a exercitat presiuni asupra unor oameni de afaceri sirieni care au avut relaţii contractuale cu respectiva societate, pentru a-i determina să suporte acel prejudiciu.

Ulterior, asupra unui imobil aparţinând lui Vlădoianu Marius Radu procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător, dosarul fiind trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Pe 4 iunie Vlădoianu a fost reţinut pentru trafic de influenţă şi şantaj şi iar pe 5 iunie a fost arestat de către magistraţii ICCJ.

Acest articol a fost publicat în Curat murdar, Penitenciare, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s