Percheziţii domiciliare la sediile unor firme

descărcareÎn data de 29 iunie 2015, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, Oradea, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, Sălaj, Bistriţa Năsăud şi Satu Mare, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, precum şi poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au efectuat un număr de 55 de percheziţii domiciliare la sediile unor firme de pe raza judeţelor Maramureş, Satu Mare şi Cluj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, abuz în serviciu, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi fraudă informatică.

Procurorii spun că, „începând cu anul 2008, mai multe persoane au iniţiat şi au constituit un grup infracţional organizat, cooptând pe parcurs şi alţi participanţi la activitatea infracţională, care au aderat la acesta şi au sprijinit gruparea, având ca scop săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, fraudă şi fals“.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2008 – 2015, gruparea constituită din 29 de membri ar fi înfiinţat mai multe societăţi şi exploataţii de animale, obţinând ilegal fonduri.

De asemenea, aceştia ar fi înregistrat în evidenţele contabile facturi fiscale care nu reflectau operaţiuni reale, iar ulterior ar fi transferat sumele de bani în diverse conturi, pentru ca apoi să fie retrase în numerar de membrii grupării.

În cauză a fost calculat un prejudiciu bugetului consolidat al statului estimat până în prezent de organele fiscale la valoarea de peste 2.500.000 de euro, reprezentând debite – TVA şi impozit pe profit şi accesorii – majorări şi penalităţi de întârziere.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Acest articol a fost publicat în Curat murdar, Drept penal, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s