DNA au pus sechestru pe averea unui deputat

dnaPotrivit unor documente ale anchetatorilor procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile, acţiunile şi conturile lui Sebastian Ghiţă, precum şi pe conturile a 51 de societăţi comerciale controlate de acesta, în dosarul în care deputatul este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi evaziune.

De asemenea, DNA a decis poprirea sumelor ce urmează a fi încasate în conturile a 51 de societăţi comerciale, care ar fi controlate de deputatul Sebastian Ghiţă.

În cazul firmelor s-a dispus sechestru şi poprirea pe conturi până la concurenţa sumei de 129.343.768 lei, cu excepţia fondurilor alocate plăţii salariilor angajaţilor şi a celor destinate achitării datoriilor către bugetele publice.

Procurorii au probe şi date că, în perioada 2000-2015, Sebastian Ghiţă a obţinut nelegal importante sume de bani, prin traficarea influenţei, sau aparent legal din fonduri publice, pe care le-a introdus într-un circuit financiar care nu are la bază operaţiuni reale.

Sebastian Ghiţă, urmărit penal pentru trafic de influenţă, evaziune fiscală, spălare de bani şi coruperea alegătorilor, susţine că premierul Victor Ponta ar putea fi pus sub control judiciar. Deputatul mai spune că procurorii urmăresc să îl determine pe premierul Victor Ponta să demisioneze de la conducerea Guvernului.

Potrivit DNA urmărirea penală a lui Sebastian Ghiţă a fost extinsă pentru trafic de influenţă, evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la schimbarea destinaţiei fondurilor UE şi coruperea alegătorilor la alegerile parlamentare din 2012 şi la cele prezidenţiale din 2014.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Politic, Ştiri și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s