Primarul şi viceprimarul din Miercurea Ciuc, trimişi în judecată

Cei+trei+%C5%9Fefi+din+Poli%C5%A3ia+Bistri%C5%A3a-N%C4%83s%C4%83ud+nu+au+sc%C4%83pat+de+arestarea+preventiv%C4%83_480199Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, şi viceprimarul Szoke Domokos, au fost trimişi în judecată de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției.

Raduly Robert-Kalman este bănuit pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, iar  viceprimarul Szoke Domokos – pentru abuz în serviciu și instigare la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

În perioada 2007 – 2011, inculpații Raduly Robert-Kalman și Szoke Domokos, în calitate de primar, respectiv viceprimar, au aprobat efectuarea de plăți nejustificate, în mai multe tranșe, în favoarea S.C. Topo Service S.A. în lipsa recepției legale a lucrărilor de cadastru general efectuate de această firmă. Plățile nejustificate s-au efectuat în baza unui contract încheiat între primăria Miercurea Ciuc cu S.C. Topo Service S.A., în care s-a menționat inițial prețul de 640.904 lei, majorat la 961.304 lei prin act adițional.

De semenea,  în cursul anului 2014, inculpatul Szoke Domokos, viceprimar al municipiului Miercurea Ciuc, a determinat modificarea ilegală, în favoarea unui om de afaceri, a unui contract de închiriere ce avea ca obiect închirierea de către o societate comercială a unui spațiu comercial proprietate privată a administrației locale Miercurea Ciuc, utilizat de societate ca punct de lucru.

În perioada 2014 – 2015, inculpații Raduly Robert-Kalman și Szoke Domokos au folosit câte un autoturism de serviciu, din dotarea primăriei, pentru a se deplasa strict în interes personal, de la domiciliul lor din Miercurea Ciuc, în diferite locații din țară. Cheltuielile cu combustibilul, imputate Primăriei Mun. Miercurea Ciuc, constituie prejudiciu material cauzat instituției publice.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Harghita.

Acest articol a fost publicat în Curat murdar, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s