Noi audieri în dosarul „Erata”

drLa 16 iunie, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au fost audiaţi foştii judecătorii de la Curtea Constituțională Acsinte Gaspar, şi Aspazia Cojocaru, care sunt vizaţi în dosarul „Erata”. Până acuma au mai fost audiaţi Horațius Dumbravă (membru al CSM), Toni Neacșu (fost judecător CSM), și Tudorel Toader (judecător constituțional).

Dosarul „Erata” investighează modul în care judecătorii Curții Constituționale au emis în anul 2012 o decizie privind organizarea referendumului pentru demiterea fostului președinte Traian Băsescu.

În conţinutul hotărârii adoptate în 2012 lipsea temeiul legal în baza căruia urma să fie stabilit numărul total al alegătorilor care trebuiau să-și exprime opțiunea la referendumul din 29 iulie 2012, astfel că la hotărâre a fost adăugată o erată prin care se menționa faptul că vor fi luate în calcul toate persoanele cu drept de vot. Prin această erată a fost blocată inițiativa Guvernului de a efectua un minirecensământ pentru a-i scoate de pe listele electorale permanente pe românii plecați din țară de mai mult timp, referendumul fiind declarat invalid.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s