Impactul secetei asupra economiei naţionale

ccPotrivit specialiştilor din agricultură, în acest an întreaga Românie poate fi afectată de secetă, ceea ce ar însemna o dezechilibrare totală a întregii economii, deoarece vor avea loc noi scumpiri la produsele alimentare, iar reducerea TVA ar putea fi anulată parţial.

Lipsa de precipitaţii este deja resimţită în mai multe localităţi din ţară, precum zona Moldovei unde au căzut în medie 20,6 milimetri faţă de o valoare normală de 64,4 milimetri. Aceeaşi situaţie este şi în zona Banatului, în cea mai mare parte a Dobrogei, Crişanei şi Transilvaniei, precum şi în sud-estul Olteniei.

Fermierii se arată îngrijoraţi de faptul că din cauza secetei nu vor putea obţine nici jumătate din producţia de anul trecut, din moment ce plantele nu au crescut suficient în acest an. Salvarea acestora ar fi sistemele de irigaţii, staţile de pompare, sistemele de înmagazinare şi stocare a resursei de apă.

Acest articol a fost publicat în Agricultura, Protectia mediului, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s